zaterdag 30 januari 2016

DM6 viert terugkeer in de 3e klasse

In een Roosendaal's blauw decor vierden Chris, Wim en Ron gisteravond hun terugkeer in de derde klasse tegen ODT 6. Blauwe tafels, blauwe gordijnen, blauwe shirtjes, blauwe hekjes... mijn God, wat heb ik een hekel aan de kleur blauw...!


Met een vol trots glimmende Joost Schoenmakers achter de bar, opende Wim de avond tegen Joery Hemelaar. Wim bracht Joery aan het wankelen, maar liet hem ontsnappen (12-10) nadat hij de hele vijfde game met minimaal 2 punten had voor gestaan. Zonder te beweren dat er een causaal verband bestaat, wil ik nog wel vermelden dat Joost Speekenbrink van zijn thuisfront geen toestemming had gekregen om Wim deze avond bij te staan. In zijn partij tegen Paul van Delft was Wim succesvoller, om vervolgens kansloos ten onder te gaan tegen Arno de Lege.

Ook Ron was kansloos tegen Arno in hun eerste partij van de avond. Dat dit jonge (nou ja, jong...), net van een zware (nou ja, zwaar...) beenoperatie herstelde, talent (nou ja, talent...) nog ver van zijn vorm van vorig seizoen verwijderd is, bleek ook in zijn tweede partij, waarin hij Joery tot ver achter de tafel dwong, maar het keer op keer verzuimde af te maken. Nee, het vieren van de terugkeer kwam voor Ron pas in zijn derde partij tegen Arno, die hij in vier games de baas bleef.

Maar de man of the match was zonder twijfel Chris. Zijn spel (en noppen) was deze avond scherper (en venijniger) dan de naalden die acupuncturist Paul dagelijks in zijn patiënten pleegt te steken. Paul was dus kansloos en datzelfde gold vervolgens voor Arno. Met een 4-5 stand op het bord - uiteraard hadden Asterix en Obelix de dubbel gewonnen - trad onze Chris in de slotpartij aan tegen Joery. In de vijfklapper was het zaak om geconcentreerd te blijven en Joery van zijn favoriete forehand af te houden. Met 9-11 in de vijfde game wist Chris uiteindelijk de eerste overwinning voor DM6 in de derde klasse binnen te slepen.

Chris hield vooralsnog zijn schoenen aan, maar zal ons naar verwachting nog regelmatig herinneren aan wie we deze overwinning te danken hebben. Met het biertje, waarmee deze hoopvolle start achteraf werd gevierd, was in ieder geval niks mis. Jupiler was zijn naam.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten