zaterdag 4 oktober 2014

DM7 in evenwicht

De komende twee wedstrijden zouden gaan uitmaken wie de titelstrijd met The Back Hands aan zou gaan. DM7 had een kleine voorsprong op Breda en Smash, maar had tot nu toe ook een makkelijker programma gehad. Op 3 oktober ontvingen Hans, Chris en Ron allereerst Breda 1 in de Am(st)er(dam) Arena.

Terwijl uw verslaggever zich nog aan het ergeren was aan files en wegafsluitingen, begon Hans de eerste partij van de avond tegen Danielle Speekenbrink. Danielle was goed op dreef met afwisselend aanvalsspel waar Hans maar geen vat op kreeg [0-1]. Ron struikelde vlak voor zijn partij tegen Elout Vos de zaal binnen en had duidelijk last van de gemiste warming-up. Toch slaagde hij erin de partij in drie games naar zich toe te trekken [1-1]. De eerste kraker van de avond ging tussen Chris en Andres Bogaarts. Chris had de controle over de eerste game, maar gaf hem op onverklaarbare wijze toch uit handen; iets wat hem uiteindelijk de partij zou kosten. De tweede en derde game haalde hij namelijk nog wel binnen, maar daarna nam Andres het heft in handen en liep Chris achter de feiten aan [1-2].

Het gelegenheidsdubbel Hans en Chris was vervolgens kansloos tegen Danielle en Andres, waardoor onze mannen al vroeg tegen een behoorlijke achterstand aankeken [1-3]. Toen was het tijd voor de tweede kraker van de avond, waarin zowel Danielle als Ron 52 punten wisten te vergaren. Ron verdeelde ze echter iets efficiƫnter over de games, waardoor hij - met zijn eerste Houdini van het seizoen - het punt binnenhaalde [2-3]. Aansluitend versloeg Hans Andres met exact dezelfde uitslagen als waarmee Ron eerder van Elout wist te winnen: 11-9, 12-10 en 11-4 [3-3]. En met een eenvoudige zege op Elout zette Chris uiteindelijk weer orde op zaken en namen onze mannen voor het eerst deze avond de leiding [4-3].

De partij tussen Ron en Andres draaide om de service van deze laatste. De eerste game had Ron er geen enkele grip op; de tweede ging al beter, maar nog zonder resultaat; en de derde leek het lek boven. Een tweede Houdini zat er op deze avond voor Ron echter niet in [4-4]. Chris zette DM7 weer op voorsprong door te winnen van Danielle, die letterlijk stond te gruwelen van zijn noppen. Het waren er ook niet zo maar een paar; nee, zijn batje zat vol met honderden van die kleine rotdingen [5-4]. Aan Hans de eer om de overwinning binnen te halen. Maar terwijl Chris en Ron vol vertrouwen al aan het genieten waren van respectievelijk sigaret en douche, had Hans de grootste moeite met de service van Elout, wat uiteindelijk leidde tot een terechte 5-5 eindstand.

Hiermee behoudt DM7 voorlopig de tweede plaats op de ranglijst met drie punten achterstand op The Back Hands. De koploper ontvangt volgende week echter BSM (dat eerder puntloos door DM7 naar huis gestuurd werd) en kan dan een voorschot nemen op de eindzege. Maar daar dachten onze jongens nog niet over na, toen ze de (al dan niet koude) hapjes met wat bier wegspoelden. Over de smaak daarvan overigens louter complimenten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten