zaterdag 11 oktober 2014

DM7 en de strijd om jonkvrouwe Esther

Ze kwamen met zijn drieën uit het gehucht D´n Berg en behoorden tot de Smash stam: de tweeling Ricardo - omdat hun moeder hen bij geboorte niet uit elkaar kon houden, had ze hen beiden de naam Ricardo gegeven - en hun jeugdvriend Kees. Deze laatste had zijn oog laten vallen op de schone jonkvrouwe Esther, behorende tot de Die Meede stam uit het verderop gelegen gehucht De Mai, en had de bevriende tweeling zover gekregen om haar mee te gaan roven. En zo begonnen zij op een willekeurige vrijdagavond zelfverzekerd aan de lange, barre tocht.

Wat zij echter niet wisten, is dat het doel van hun tocht reeds door Kees' moeder op Facebook was aangekondigd - een nieuw voorbeeld van het schandalige misbruik van dit op zichzelf mooie medium - waardoor zij bij aankomst werden opgewacht door Esther's "prins op het witte paard", Hans'o'slamix, en de ons bekende helden Asterix en Obelix.

Ricardo, die ene, was de eerste die een aanval durfde in te zetten. Het werd een alles of niets gevecht met Obelix; een strijd die wel vijf rondes duurde, maar uiteindelijk toch door Obelix werd gewonnen. De daaropvolgende aanvallen van Ricardo, die andere, en Kees werden opvallend eenvoudig door Asterix en Hans'o'slamix afgeslagen. De Ricardo's veranderden van taktiek en probeerden het door tegelijktijd aan te vallen. Maar ook samen waren zij kansloos tegen Asterix en Obelix, die tijdens de strijd nog tijd vonden om te bekvechten over wie de meest irritante noppen op zijn wapen had.

Het was al snel duidelijk dat er voor de strijdmakkers uit D'n Berg op deze avond niets te halen viel. Het enige wat hen nog restte, was het redden van de eer door het verslaan van Esther's held, Hans'o'slamix. Het werden twee lange gevechten van vijf rondes; gevechten op het scherpst van de snede; gevechten die met minimaal verschil beslecht zouden worden. In het eerste gevecht was Hans'o'slamix Ricardo, die andere, nog de baas, maar in het tweede kwam hij tegen Ricardo, die ene, net tekort. De Bergse eer was gered!

In De Mai werd de overwinning groots gevierd en naar verluidt was ook de hertog van Jan aanwezig. Of de bitterballen koud of warm waren, is niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten