zondag 12 oktober 2014

DM2 verrast koploper Arnemuiden

Arnemuiden, een van de toppers in de 1e klasse A, moest spelen tegen Die Meede 2. Adri Verhoeve startte zoals gewoonlijk als 1e, maar was kansloos tegen Stefan de Groot. Daarna was het de beurt aan Marcel van Groesen, (al wekenlang goed spelend) tegen Daan Mijnsbergen, deze partij wist Marcel vrij eenvoudig binnen te halen. Michel van Dordregt had nog wat goed te maken na zijn vorige wedstrijd en deed zijn plicht en won in 3 games van Hans Oosterling. Het dubbel, bestaande uit het vaste koppel Marcel en Adri, won door een aantal goede tactische keuzes in 5 games van Stefan en Daan. Wat een geweldige start voor Die Meede!

Marcel kon het niet bolwerken tegen een goed spelende Stefan 3-2. Adri begon vrij moeizaam tegen Hans, maar haalde de partij mooi binnen. Daan speelde tactisch en slim tegen Michel en bracht de stand op 4-3.

Hoe zou deze wedstrijd gaan aflopen ? Marcel haalde weer een punt binnen door te winnen van Hans 5-3. Michel was aan de beurt tegen Stefan, een speler met fantastische slagen. In de 1e game was Michel vrij kansloos. Maar in de 2e en 3e game liet hij Stefan kansloos en wist uiteindelijk vrij verrassend te winnen. Nu nog Adri tegen Daan, een spannende partij, die door Adri ook verrassend werd gewonnen. Wat een sensatie in Made: 7-3 winst tegen een van de titelkandidaten. Uiteraard werd dit nog aan de bar gevierd tot in de late uurtjes. Arnemuiden nam het verlies sportief op en zal zeker nog meedoen voor de bovenste plaatsen.

1 opmerking: