zondag 19 oktober 2014

DM1 in haar nopjes met weer een maximale scoreNa de eerste helft te hebben afgesloten met een onverwachte koppositie in de 1e klasse B, was het de vraag of DM1 enige druk zou voelen of dat er ontspannen aan missie ' behoud' kon worden verder gewerkt. In de heenwedstrijd tegen het tegen degradatie knokkende Markiezaat was onze 'rattenkop' Joost de gevierde man. Deze week zou hij rust krijgen, maar vanwege ziekte van Peter, moest hij toch aan de bak. In de kolkende Amerhal beet hij de spits af tegen Ronald Minkman. Met degelijk spel werd vrij eenvoudig het eerste punt binnen gehaald. Johan had het iets lastig tegen de gedreven Peter Stolk, maar wist de wedstrijd toch in 4 sets binnen te halen. Daarna was het de beurt aan Mathieu tegen Chris Mulders. Het was duidelijk dat Mathieu wat last had van de spanning, maar wist met zijn giftige toverballen Chris toch te ontregelen en won de wedstrijd netjes in 4 sets. Z'n 2e overwinning in de 1e klasse was een feit! In het dubbel hadden Johan en Joost het lastig tegen Ronald en Peter. Even leek de haperende backhand van Johan fataal te worden, maar uiteindelijk werd de pot toch nipt in 5-en binnen gesleept. Markiezaat had gehoopt met een goede uitslag aansluiting te houden met Taverbo en Belcrum in de strijd om de 5e plaats, maar keek nu dus tegen een 4-0 achterstand aan. Ronald was tegen Johan getergd om hier iets aan te doen en liet in de 1e en 3e set Johan vrij kansloos.  De 2e en 4e set werden vreemd genoeg vrij eenvoudig door Johan gewonnen. In de 5e set liep Ronald uit naar een 9-3 voorsprong, maar Johan liet zich niet gek maken en kwam puntje voor puntje dichterbij. Hij maakte geen fout meer en liet Ronald, vol ongeloof en woede dat 'm dit kon overkomen, met lege handen achter. Halverwege stond er dus een mooie 5-0 voorsprong op het bord.

Joost versloeg vervolgens Chris redelijk eenvoudig. Onze 'wizard' Mathieu maakte vervolgens Peter gek door zijn giftige nopjes regelmatig af te wisselen met knappe returns en venijnige aanvallen. Peter raakte duidelijk gefrustreerd en kon geen antwoord vinden op het toverspelletje van Mathieu, die de wedstrijd verrassend met 3-1 won. Johan had geen enkele moeite met Chris en zette DM1 op een 8-0 voorsprong. In de laatste 2 partijen was het de vraag of Mathieu z'n toverstafje wederom ging gebruiken en of Joost z'n rug het zou houden tegen de agressief aanvallende Peter. 'The Wizard' startte tegen Ronald en had duidelijk vertrouwen geput uit de 2 voorgaande overwinning. Ook Ronald kon de magie niet breken en zo scoorde Mathieu een prachtige hattrick!! Joost was intussen op een andere tafel tegen Peter begonnen en leek vrij kansloos na 2 ijzersterke sets van Peter. Joost wilde echter niet onderdoen voor zijn teammaten en wist zich terug in de wedstrijd te knokken en er een 5e set uit te slepen. Bij een 8-4 voorsprong leek de buit binnen, maar Peter gooide er nog een slotoffensief tegenaan en kwam terug tot 8-8, maar Joost liet de winst niet meer glippen en met 11-9 in de 5e set was de 2e 10-0 op rij een feit. 

Aangezien favoriet Never Despair 3 ook met 10-0 won, blijft de voorsprong van 2 punten op de Bosschenaren intact. Van de andere concurrenten blijft Taverbo 2 nog enigszins in het spoor door Belcrum met 8-2 te verslaan. De titelstrijd lijkt zich tussen DM1 en Never Despair 3 te gaan ontspinnen, tenzij Taverbo over 2 weken Never Despair weet te verrassen.
DM1 speelt dan uit tegen Belcrum 3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten