zondag 12 oktober 2014

DM1 "Herbstmeister"

Wat er aan vooraf ging...

In week 4 stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Taverbo 2 op het programma. Hoewel Joost redelijk last van zijn rug had en Peter ook niet helemaal 'fris in de kop', werd toch besloten dat zij samen met Johan een poging zouden gaan wagen of ze zich toch met de titelstrijd zouden kunnen bemoeien...

Johan opende het bal sterk door de tot dan toe ongeslagen Danny Smits zijn eerste nederlaag van dit seizoen toe te dienen. Joost trok vervolgens in het noppenduel tegen Jos Heijmans ook vrij eenvoudig de wedstrijd naar zich toe. Peter ondervond de betrekkelijkheid van afstand in zijn pot tegen Frederik Pluut. Zo dichtbij (11-9 verlies in de 5e) en (in zijn hoofd) zo ver weg van wat zich achter tafel afspeelde. Met een ijzersterk dubbel zette Joost en Johan de 3-1 en het daarop volgend titanen gevecht bracht Joost tegen Danny zelfs de 4-1 op het bord! In de snelste wedstrijd van de avond gaf Johan Frederik geen kans en zo stonden de beoogde 5 punten vroegen dan verwacht op het bord...

De wedstrijd tegen Jos was voor Peter eenzelfde lijdensweg als tegen Frederik. Geen moment was hij er met zijn hoofd bij en toch uiteindelijk weer zo dichtbij..maar weer net niet (11-9 verlies in de 5e).
Toen Joost tegen Frederik achter tafel stapte spraken zijn ogen boekdelen. Hij wilde wel, maar de (lichamelijke) machteloosheid won het van de strijdlust. Hij sleepte er nog een 5e set uit, maar de goed spelende Frederik pakte toch de winst: 5-3...

Met in het achterhoofd Peter's gebrek aan concentratie en het feit dat Jos' spelletje Johan normaliter niet ligt, kon dit nog wel eens lastig worden. Peter wist zich echter goed in de wedstrijd te spelen en gooide in de laatste 2 sets alles in de strijd. Bij 9-9 in de 5e game had iedereen zo zijn gedachten hoe dit ging aflopen, maar Peter toonde zijn ware karakter en sleepte deze (ook voor hem) cruciale pot keurig binnen: 6-3. Johan putte daaruit weer de kracht om ook Jos met 3-0 aan de kant te zetten hetgeen een prachtige 7-3 overwinning betekende.

In de laatste wedstrijd ging DM1 op bezoek bij het onbekende Stiphout 3. Het enige wat we van deze mannen wisten was dat ze 5 punten uit 4 wedstrijden hadden gehaald en nu al vrjwel kansloos zijn om zich te handhaven..

Om een lange avond wat korter te maken vertrokken we niet te vroeg. Zaterdag om 17:00h is, als je dat niet gewend bent, niet de meest ideale tijd om eens lekker te gaan ballen. Bij het inspelen werd duidelijk dat de bal in deze zaal na de stuit flink doorschiet, dus het was zoeken geblazen naar de juiste timing. Joost was in de eerste pot tegen Bram Canton 2 sets te afwachtend en kwam al direct met in een penibele situatie. Dit werd gelukkig tijdig hersteld en met een houdinietje stond het eerste punt op het bord. Johan en Peter hadden vervolgens niet al te veel moeite met respectievelijk Chris van Heijster en Arthur van den Bosch en ook het dubbel werd een eenvoudige overwinning, met name toen Bram al na de 1e set het kopje liet hangen. Joost had daarna wederom een lastige start, dit maal tegen Christ. Met een mini-houdini (1-2 achter) stond het halverwege 0-5..op koers dus.

Peter startte voortvarend tegen de wispelturige Bram, kwam 2-0 maar zag door concentratie verlies Bram langszij komen. In de beslissende set stond Peter er weer en was ook het 6e punt binnen.
In de laatste 4 partijen werd nog 1 set verloren (in de slotpartij verloor Johan de openingsset tegen Bram). Peter had het nog 1 set lastig tegen Chris, maar de overige 11 sets kwamen de mannen uit Stiphout niet verder dan een maximaal aantal van 6 punten. Conclusie: missie volbracht en eerste seizoenshelft wordt toch wel verrassend als koploper afgesloten. We kijken nu al uit naar de returns!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten