zaterdag 11 oktober 2014

De belevenissen van Die Meede 3 in de 1e helft van de najaarscompetitie 2014


De belevenissen van Die Meede 3 in de 1e helft van de najaarscompetitie 2014

Zomerperiode
Ondanks de vakanties wist DM3 de zomer goed door te komen door 3 gezellige pokeravonden met uiteraard de nodige hapjes en drankjes. Bijgestaan door o.a. oud-tafeltennissers Hans Vesters en Joop Mathon (en Jurgen, bekend van de bingoavond en René, broer van Edwin) weet DM op die manier het teamgevoel altijd een positieve push te geven  :)

Voorbereiding op het seizoen
Als voorbereiding op de najaarscompetitie speelde DM3 op 5 september een oefenwedstrijd bij Wanzel Belcrum 10. Dit team had ons in de voorjaarscompetitie op vakkundige wijze van de titel weten te houden en leek ons dus een goeie en gezellige tegenstander om het luie zweet van de vakantie kwijt te raken. De opstelling: Edwin bijgestaan door de broertjes.
Edwin wilde deze avond ook even aan zijn nieuwe batje wennen; na 7 jaar had ‘ie besloten om toch maar eens wat nieuws te proberen en dat ging in eerste instantie voortreffelijk. Rayner was ook met regelmaat aardig op dreef en Geert kwam er in het dubbelspel in de 3e game na 17 punten achter dat 1 van de tegenstanders links was. Kortom een goeie trainingsavond tegen een gezellige tegenstander die echter ook dit keer weer te sterk bleek te zijn. DM3 verloor met 7 – 3 (of 6 – 4 ....).

Eerste wedstrijd: uit naar Witac ’89
Opstelling: Paul en de broertjes
Voor het eerst in hun lange carrière (gezamenlijk meer dan 110 jaar tafeltennis) mochten we onze kansen gaan beproeven bij Witac ’89 in Willemstad.
Na 2 vlotte winstpartijen van Rayner en Paul ging Geert bijna ten onder in zijn wedstrijd tegen oudgediende Piet van Beers (in zijn eentje goed voor volgens mij mee dan 50 jaar tafeltenniservaring). Met hangen en wurgen wist Geert er toch nog een zwaarbevochten en niet echt verdiende overwinning uit te slepen. Jammer genoeg wilde het bij Rayner in zijn partij tegen Ria van Meel niet echt vlotten. Ondertussen begint Ria voor hem een soort angstgegner te worden. Jammer genoeg dus 1 verliespartij voor Rayner. De andere partijen vielen allemaal in het voordeel van DM3 uit tot de afsluitende partij van Paul tegen Albert de Jong (geen familie van en ook geen broer dus). Helaas ook een verliespartij voor Paul dus maar ook twee overwinningen wat gezien zijn voorbereiding (alleen pokeren) niet slecht te noemen is! Eindstand 2 – 8 voor DM3.

Voor de eerste keer dit seizoen “thuis” tegen Belcrum 12
Opstelling: Edwin en de broertjes
De eerste wedstrijd wist Edwin nog te winnen van Mats Zweerts. Na een drukke werkweek bleek Rayner deze avond niet echt lekker in vorm te zijn. Zijn eerste partij ging verloren tegen Maikel Schoen. Dan maar alle hoop op Geert. Die kwam er echter geen moment aan te pas tegen een zeer goed spelende Steven Tang. Binnen 10 minuten was de eindstand 2 -11, 3 – 11 en 6 – 11. Voordeel was echter wel dat Geert nu niet meer de druk had van zijn 100%  :)
Ook in het dubbelspel wisten Edwin en geert geen potten te breken. De 1e game werd nog gewonnen maar daarna kwam Steven weer voortreffelijk in zijn spel en was er geen houden aan. Daarna gingen ook de wedstrijden van Rayner tegen Mats en Edwin tegen Steven verloren: tussenstand 1 – 5.
Gelukkig wisten Geert (2x) en Edwin (1x) nog wat partijen winnend af te sluiten maar door de jammerlijke offday van Rayner stond er na afloop een verdiende 4 – 6 op de borden voor een goed spelend Belcrum. Na afloop konden we gelukkig weer genieten van de nodige hapjes en drankjes uitgeserveerd door Kim waardoor we toch weer met een tevreden gevoel het weekend in gingen.

Tweede keer thuis: Vice Versa ‘51
Opstelling: Paul, Geert en Daniël.
Ondanks het feit dat we met 4 spelers in ons team zitten hebben we dit seizoen enkele malen een invaller nodig. Deze avond kwam Daniël de gelederen van DM3 versterken. Ondanks een paar moeizame wedstrijden viel de einduitslag met 9 – 1 in het voordeel van DM uit. Zelfs het 2e dubbel ooit van Paul met Geert werd gewonnen. Er moet gezegd worden dat de loopacties van Paul in het dubbel dan ook verbazingwekkend. Ook deze avond werd weer met een leuke en gezellige tegenstander afgesloten met een lekkere bruine schotel en de nodige biertjes, deze keer uit handen van Esther.

Week 4, Tanake uit altijd lastig
Opstelling: Edwin, Rayner en Paul
Voor het eerst dit seizoen in deze opstelling: misschien konden we onze tegenstanders daarmee verrassen. Jammer genoeg werden we zelf verrast en stonden we na enkele partijen op een 5 – 1 en 6 – 2 achterstand. Gelukkig wisten Edwin en Rayner de schade nog enigszins beperkt te houden door hun laatste potjes te winnen. Einduitslag 6 – 4 voor Tanaka.

Laatste wedstrijd van de eerste helft, uit naar Back Hands
Opstelling: Edwin, Paul en Geert
Pas in de loop van de week werd besloten dat Rayner vervangen werd door Edwin. Voor de eerste keer dus dit seizoen gingen we spelen in de oud-OTTVA opstelling van de 3 jaren voorafgaand aan ons Die Meede “leven”. In tegenstelling tot vorig seizoen wist Edwin nu gelukkig wel te winnen van Berry van Rumond. Ook Paul kon lekker in zijn spel komen tegen opkomend talent Thamara Kessel en in de wedstrijd daarna had Geert het zwaar tegen een goed spelende Rudolf van Gastel maar wist hij toch in 3 games te winnen. Ook het vertrouwde dubbel Edwin – Geert liep weer vlekkeloos. In de 5e wedstrijd won Edwin van Thamara waarna Geert ook de 6e wedstrijd naar zich toe trok door te winnen van een geblesseerd geraakte Berry. Rudolf bracht DM3 weer met beide voeten op de grond door te winnen van Paul. Geert raakte in zijn laatste wedstrijd van de avond maar heel even van slag van Thamara, tussenstand 1 – 7 voor DM3. Edwin wist dat hij een zware wedstrijd tegen Rudolf voor de boeg had. Ondanks het verlies van de 2e game wist hij echter met een goeie concentratie en een goeie strijdlust de partij naar ‘m toe te trekken. Slotakkoord moest komen van Paul tegen de geblesseerde Berry.
Dat slotakkoord kwam er ook, maar helaas van Berry. Ondanks of misschien wel dankzij het feit dat hij bijna niet meer kon lopen wist hij vrij eenvoudig van Paul te winnen. Eindstand 2 – 8 voor DM3
Niet onbelangrijk: ook bij Backhands weten ze gelukkig wat een lekkere bitterbal en kipnugget met bier is!!!!

Tussenstand na eerste helft najaarscompetitie
In onze poule blijken 3 teams redelijk aan elkaar gewaagd te zijn: Wanzl Belcrum, Tanaka en Die Meede. Back Hands vormt in zijn eentje op kleine afstand de middenmoot met 24 punten De andere 2 teams, Witac en Vice Versa, zullen waarschijnlijk onderin uit gaan maken wie er rechtstreeks zal gaan degraderen. Die Meede 3 staat na 5 wedstrijden op de eerste plaats met 33 punten, gevolgd door Belcrum met 32 en Tanaka met 31. Dat beloofd dus nog genoeg spanning voor de 2e competitiehelft met daarin nog 3 thuiswedstrijden voor Die Meede 3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten