woensdag 24 september 2014

DM7 blijft in hogere sferen

“Ga je vanavond trainen Zoja zal ik je ophalen” Wim was terug van vakantie en gezien de beperkte hoeveelheid spelfouten had hij zijn leesbril weer gevonden. “Trainen? We moeten competitie spelen!! Thuis tegen BSM. Die konden twee weken geleden niet omdat ze een feestje hadden.” Wendy Schapers vierde namelijk haar dertigste verjaardag op grootse wijze en haar teamgenoten waren daar natuurlijk voor uitgenodigd. Ze had ons ook wel kunnen uitnodigen. We hadden die avond toch niets (meer) te doen.

Wim opende de avond tegen Peter van Lieshout. Na een valse start kreeg hij hulp van Adri Verhoeve, die blijk gaf van zijn grote inzicht in het spelletje door Wim een ingenieuze en – na later bleek – gouden tip te geven: “Alles op zijn backhand” [1-0]. Chris trad vervolgens aan tegen Wendy. In een bij vlagen vreemde partij, waarbij Chris zelfs één game met 0-11 op zijn sportbroek kreeg, verloor Wendy uiteindelijk de vijfde game met 11-9 [2-0]. Ron had behoorlijk wat moeite met het snelle spel van Monique Dirven, maar wist zich toch telkens weer van een ruime achterstand terug te knokken [3-0]. Een lekker begin van de avond.

Astrix en Obelix, eindelijk weer herenigd, mochten het in de dubbel opnemen tegen Peter en Wendy. Na twee gelijk opgaande games, die eerlijk verdeeld werden, trokken onze dappere helden uiteindelijk de partij nog vrij eenvoudig naar zich toe [4-0]. 

Chris won ook zijn tweede partij van de avond; dit keer tegen Peter. Na de eerste game verloren te hebben, waren de volgende drie voor Chris, die ze steeds makkelijker won: 13-11, 12-10 en 11-9 [5-0]. Over de pot tussen Wim en Monique hoeven we niet veel woorden vuil te maken. Monique haalde 8 punten [6-0]. Ron en Wendy maakten er wel een lange partij van. De eerste twee games gingen redelijk eenvoudig naar Ron, waarna Wendy haar tactiek omgooide en daardoor de derde en vierde game wist te winnen. Beide kemphanen durfden nog maar weinig te forceren en uiteindelijk ging de vijfde game met 11-8 naar Ron. Lengte en ouderdom wonnen het van snelheid en conditie [7-0]. 

Monique had met de noppen van Chris duidelijk een stuk minder moeite dan met die van Wim. Ze haalde dit keer 10 punten [8-0]. Ron en Peter waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Team captain Hans had vooraf echter aangegeven dat een nederlaag niet geaccepteerd zou worden en dat gaf Ron net dat beetje extra motivatie om het punt in Made te houden [9-0]. De laatste kans om de eer te redden was voor Wendy, maar daarvoor moest ze wel Wim zien te bedwingen. Ze kwam twee keer op voorsprong, maar Wim gunde het haar niet. Tot teleurstelling van iedereen in de zaal (2, de rest zat in de kantine), verloor ze ook haar derde vijf-gamer van de avond met minimaal verschil 11-9 [10-0].

Met deze eclatante, maar welverdiende overwinning neemt DM7 de leiding in de competitie. Tijdens de nazit in de kantine, probeerde Peter, die vorige week nog twee partijen wist te winnen, de schuld bij de dames in de schoenen te schuiven, maar ook dit keer faalde hij, waarna het toch nog gezellig werd. Overigens, over de smaak van het bier (Hertog Jan, Jupiler) louter complimenten!

4 opmerkingen:

 1. Dit verhaal moest 'even' op ons inwerken, dus vandaar een ietwat verlate reactie. We vragen ons af of jullie na ruim 4 weken nog steeds in hogere sferen zijn? Wij zijn in ieder geval nog steeds niet uit het diepe en donkere gat geklommen...! Maaaaaaaaar, daar gaat morgen vast verandering in komen.

  Deze kemphanen hebben inmiddels nog wat verder getraind op de 5-setters. Gelukkig weten we nu ook hoe het voelt om er af en toe eens 1 te winnen :-) Ook hebben we flink aan onze snelheid en conditie gewerkt, waardoor lengte en ouderdom het toch wat zwaarder gaan krijgen!

  Op de vooravond van een nu al legendarische wedstrijd, hebben wij er zin in! Wij zullen die scheve uitslag van vorige keer eens even recht gaan trekken! Tot morgen!

  ps aangezien Peter de vorige keer toch alleen maar kon klagen, denken we erover na om hem maar thuis te laten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je reactie, Wendy. De legendarische wedstrijd is inmiddels begonnen en je staat nu te zwoegen tegen Hans. 11-9, 9-11 en 11-9. Hard op weg naar weer eens 5 games dus. We zullen zien of dat trainen wat oplevert. Anders kom ik graag een keertje meetrainen!
  Ik kijk in ieder geval uit naar onze wedstrijd straks. En als je wint, dan heb ik je natuurlijk laten winnen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas, de hooggespannen verwachtingen niet helemaal waar gemaakt :-( Maarja, toch 2 hele punten meer gehaald deze keer! Ennnn, een gezellige avond gehad! Over de smaak van de cola light waren de meningen echter verdeeld...

   Verwijderen
 3. Voor mijn analyse van deze avond zul je op mijn verslag van morg... eh... straks moeten wachten.

  BeantwoordenVerwijderen