zondag 21 september 2014

DM7: afslag in de hemel

Terwijl Wim aan het genieten was in zijn zelf gecreëerde vakantieparadijs, reisden Chris, Hans en Ron af naar Hoogerheide voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Hotak '68. Ondanks de afwezigheid van de beloofde maagden was het alsof zij in de hemel waren beland. Het was er ruimtelijk, wit en de namen van God en zijn zoon (of profeet) zoemden met grote regelmaat rond. In deze ambiance kon alleen maar goed gepresteerd worden!

De start was flitsend; binnen no-time stond een 0-3 stand op het bord. Hans, met slechts één training in de benen, had geen moeite met Patrick van Loon [0-1]. Aansluitend had Ron de controle in zijn wedstrijd tegen Danny Boogaart, al had het nog knap lastig kunnen worden als de vierde set niet met 14-16 in zijn voordeel was uitgevallen [0-2]. Ook Chris had aan 4 games genoeg, wat voornamelijk kwam omdat tegenstandster Miranda Vroomen zich pas halverwege de tweede game realiseerde dat ze eigenlijk veel moeite had met noppen [0-3].

De dubbel was er één met twee gezichten. Waar Miranda en Danny de eerste en derde game met groot gemak naar zich toetrokken, deden Hans en Ron dat met de tweede en vierde. De vraag voor de beslissende vijfde game was dus welk duo het snelst had bijgeleerd. Bij een 3-3 stand leek het erop dat dat onze jongens zouden zijn, maar met 11-5 bleef het punt toch in Hoogerheide [1-3].

Hans controleerde de partij tegen Danny. Deze laatste wist er op mentaliteit toch nog vijf games uit te slepen, maar meer zat er voor hem niet in [1-4]. Na de eerste game gewonnen te hebben, verloor Chris de tweede van Patrick. Met een glimlach en het overtuigende "het komt allemaal goed" stelde hij zijn teamgenoten gerust. Datzelfde gebeurde nadat hij de derde game verloren had. Na de vierde game resteerde alleen nog de glimlach. Het was niet goed gekomen [2-4]. Hierdoor was "Manke" Ron zo van slag dat hij zich niet goed op de pot tegen Miranda kon concentreren, waardoor de spanning in de wedstrijd opeens weer helemaal terug was [3-4].

Chris kreeg geen vat op het spel van Danny, totdat hij in de derde game alles op de aanval besloot te zetten. Met een heuse Houdini, bracht hij het verschil weer op twee punten [3-5]. Hans kon nu, door zelf een 100% score te behouden, de overwinning binnenhalen. Hij kwam in de spannende partij tegen Miranda ook wel twee keer op voorsprong, maar moest zowel de vierde als vijfde game met 11-9 aan zijn tegenstandster laten [4-5]. In de slotpartij kwam Ron al snel op een 0-2 voorsprong, met name omdat Patrick veelvuldig het net opzocht. In de derde game had hij daar meer moeite mee, waarna de langste game van de avond (16-18) in Ron's voordeel uitviel. De overwinning was deze avond oranje-gekleurd [4-6].

Hopelijk is het in de hemel niet zo allemachtig heet als bij Hotak '68 en zijn de tafels mooi mat-groen en niet zo vreselijk glanzend-blauw. Over de smaak van het bier (Estaminet) louter complimenten ;-)

1 opmerking:

  1. Nu ik dit verhaal heb gelezen, ben ik benieuwd wat je over vanavond gaat schrijven ;-)

    Groetjes Wendy (de 5 sets fan van BSM!)

    BeantwoordenVerwijderen