woensdag 17 september 2014

DM1 en de rattenvanger van Markiezaat

De eerste competitie wedstrijd zit er weer op! Newby Mathieu kwam nog niet in actie, dus het vertrouwde supertrio Peter, Joost en Johan moesten de eerste uitslag wegzetten. Bij Markiezaat troffen we 2 ervaren rotten (Ronald Minkman en Peter Berben) en youngster Chris Mulders.

Johan beet de spits af en zette vrij eenvoudig Chris opzij (3-0). Joost hield vervolgens Ronald Minkman gedecideerd op afstand in een solide wedstrijd (3-0). In het Peter-duel, wist onze Peter niet door de verdediging van oud-divisie speler Peter Berben te komen (1-3). Markiezaat kwam vervolgens langzij in een matig dubbel, waar Johan en Peter maar niet de juiste balans tussen risico en pressie konden vinden, wat dus of tot onnodige fouten, of onnodige kansen leidde. Tussenstand 2-2.

Dat beloofde nog een lastig avondje te worden tegen de promovendus uit Bergen op Zoom.
Johan moest na de thee de gretige Ronald van zich af zien te houden. Een 2-0 voorsprong werd bijna uit handen gegeven, maar in de 5e set wist Johan het tij tijdig te keren. Ook Peter had weinig moeite met Chris en zette met een 3-0 DM1 op een voorsprong van 4-2. De wedstrijd tussen Joost en Peter was het klapstuk van de avond. Beide spelers met lange noppen, Peter met lading divisie ervaring en Joost (de 'rattekop' zoals zijn tegenstander hem liefkozend noemde) met een solide vastheid (duidelijk  al wat trainingsuurtjes achter de rug), maakten er een mooi spektakel van. Joost nam telkens een setje voorsprong, maar moest ook telkens de daarop volgende set weer inleveren. De 5e set startte Joost voortvarend en de 5-0 bij de wissel bleek voldoende om deze sleutelpartij binnen te slepen: 5-2.

In de laatste serie bracht Peter Ronald zijn 3e nederlaag van de avond toe (dat was een tijdje geleden bekende Ronald later aan de bar). Johan kon vervolgens geen vervolg geven aan een goede eerste set tegen Peter Berben. Joost haalde vervolgens het laatste punt binnen door tegen een goed spelende Chris zijn hattrick te voltooien. Eindstand 3-7 voor DM1.

Er werd nog gezellig na geborreld aan de bar in het prachtige zaaltje van Markiezaat. Daar was het ook dat Joost zijn nieuwe bijnaam ('de rattekop') kreeg aangemeten. Peter (Berben) herkende in het enthousiasme en blik waarmee Joost de zaal betrad de 'rat' die hij zelf ook is (geweest).

Aanstaande vrijdag het langverwachte debuut van Mathieu in DM1, thuis tegen, wie anders..., Belcrum 3. In de lastige poule kunnen geen kadootjes gepermitteerd worden en er zal dus weer op het scherpst van de snede gestreden gaan worden.

1 opmerking:

  1. Beter kan ik het niet omschrijven maat !! mooi verslag hahahaha

    BeantwoordenVerwijderen