zaterdag 27 september 2014

DM1: ..and the beat goes on!!

Wat er vooraf ging..

Na de behoorlijke seizoenstart tegen Markiezaat, werden vorige week de "3 van Breda" ontvangen.
De wedstrijd stond in het teken van het debuut van Mathieu, de afwezigheid van Peter en het feestje van Joost.
Gelukkig was Johan er nog, wilde Joost z'n warming-up voor het feestje wel in de Amerhal doen en bleek Mathieu nog best te coachen.
Afin, Joost liet een 2-1 voorsprong achter (winst op Boy en Edwin, verlies tegen John) en Johan voegde daar nog 2 overwinningen aan toe (op Edwin en John). In het dubbel waren Johan en Mathieu nog dicht bij een verrassing, maar in de 5e kwamen ze net te kort.
Mathieu maakte een heel behoorlijk debuut en liet zien dat er nog groei mogelijk is (niet van hemzelf hopelijk). Een 6-4 nederlaag was een feit.

Deze week stond de uitwedstrijd tegen Never Despair 3, de gedoodverfde kampioen in de 1e klasse B, op het programma.
Johan genoot van een welverdiende vakantie en Peter was net op tijd terug uit Canada. Om zijn geloof in sprookjes wat meer kracht bij te zetten, besloot hij zich in de Efteling voor te gaan bereiden. Zijn jetlag raakte hij hier helaas niet kwijt.
Johan gaf nog wat opbeurend commentaar via de whats-app en zo begonnen de 3 mannen aan hun "mission possible". Het team van de vereniging die nooit wanhoopt, kwam weliswaar niet in de sterkste opstelling, maar met Bram van Veldhoven, Nick Schellekens en Rick Oostelbos nog steeds een sterke tegenstander.

Joost zette de toon door Rick aan de kant te zetten, maar de hardhitter Nick en de ervaren Bram brachten Never Despair weer op een voorsprong door respectievelijk Peter en Mathieu weinig kans te laten. De jetlag van Peter zou het vlaggeschip van DieMeede wel eens de das om kunnen doen deze avond...
Het dubbel van Peter en Joost tegen youngsters Nick&Rick ging bijna verloren, maar in de 5e werd toch het bevrijdende 2e punt binnen gehaald.
Joost verhoogde de druk bij de tegenstanders door Nick in 4 sets te verslaan. Mathieu wist goed gebruik te maken van deze adrenaline stoot en pakte heel knap zijn eerste overwinning in de eerste klasse door Rick aan de kant te schuiven!
Een futloze Peter kon geen potten breken tegen Bram (0-3) en Mathieu wist nog wel een set te pakken tegen Nick, maar verder kwam hij niet (1-3) en dus stond er weer een gelijke stand op de borden: 4-4.


Onze 'ratte-kop' (Joost) mocht vervolgens proberen de ervaren Bram te laten struikelen. Na een nipte overwinning in de 1e set, pakte Joost gedecideerd door en haalde knap het 5e punt binnen (en zijn 3e van de avond!). Peter putte moed en kracht uit het huzarenstukje van Joost en herpakte zich netjes tegen Rick in de slotpartij. Met een klinkende 3-0 overwinning, was de verrassing een feit: 6-4 overwinning.

Door deze winst ontspint zich een bijzonder interessante gevecht in deze poule, waarbij de verschillen tussen de nummer 1 en 5 niet meer dan 4 punten bedraagt.
Volgende week weer een thuis wedstrijd tegen gevaarlijke outsider 'Taverbo 2'.
(De opstelling zal pas kort voor de wedstrijd prijs worden gegeven)Geen opmerkingen:

Een reactie posten