zondag 9 juni 2013

Sportieve en gezellige afsluiting seizoen 2012-2013!

Het seizoen 2012-2013 bij TTV Die Meede is weer in stijl afgesloten, met de jaarlijkse clubkampioenschappen en daaropvolgend een gezellige BBQ in Café Bar Amerhal. Het werd een dag die bol stond van sportieve (in)spanning en gezellige ontspanning. Zowel de jeugd als de senioren gingen uitmaken wie zich tot clubkampioen 2013 mocht laten kronen.

Bij de jeugd werd er in een finalepoule van 5 gespeeld. Eerste werd het enkelspel gespeeld, waar na een spannende strijd een nieuwe clubkampioen uit de bus kwam rollen: Mendel van der Vleuten wist de kampioen van vorig jaar, Sander de Been, nipt achter zich te houden en mag zich dus voor een jaar clubkampioen van de Die Meede jeugd noemen. Proficiat Mendel! Sander werd dit jaar dus tweede, gevolgd door Bas van Elzakker op plaats 3, Jordy Heere op plaats 4 en Yoeri Willemse op plaats 5.

De jeugd in actie.
Later in de middag - na de soep en broodjes - speelde de jeugd ook nog een dubbeltoernooi, waarbij telkens de dubbels telkens van samenstelling wijzigden. Nadat deze poule gespeeld was, bleek Bas van Elzakker zich de sterkste dubbelspeler van de Die Meede jeugd van 2013 te mogen noemen. Gefeliciteerd Bas! Bij de prijsuitreiking ging uiteraard geen enkele jeugdspeler met lege handen naar huis; er was voor allemaal een mooie prijs in petto!

Clubkampioen enkelspel bij de jeugd: Mendel van der Vleuten.
Bij de senioren betraden in totaal 27 spelers het strijdperk. De afgelopen weken waren al flink wat voorronde wedstrijden gespeeld, wat resulteerde in een zestal poules voor de tussenronde, welke voor de 'soep-met-broodjes' pauze gespeeld ging worden. Deze tussenronde ging bepalen hoe de spelers verdeeld gingen worden in de uiteindelijke finalepoules. In de bovenste regionen werd het een zware strijd om de zes plaatsen in finalepoule A, waar om het algehele clubkampioenschap gestreden zou gaan worden. Toen de soep geserveerd werd, bleken deze plaatsen opgeëist te zijn door Marcel van Groesen, Peter van der Linden, René Pronk, Michel van Dordregt, en Adri en Johan Verhoeve. Belangrijkste slachtoffer werd Joost Speekenbrink. Hij moest de strijd helaas staken met een vervelende rugblessure. Beterschap Joost! Ook in de andere tussenronde poules werd natuurlijk sportief strijd geleverd om de plaatsen in finalepoules B t/m E.

De senioren ook in actie.
Na de pauze dus de finaleronde. Nu ging het er echt om spannen op de 12 tafels in de Amerhal! Desondanks bleef het er uitermate sportief aan toe gaan en werd de sfeer er niet minder om. Nadat alle stofwolken in de arena opgetrokken waren, werden de uitslagen nog eens kritisch onder loep genomen door de organisatie, en konden de eindstanden in de finalepoules worden opgemaakt. In de A-poule bleek uiteindelijk net als vorig jaar Peter van der Linden de sterkste. Een verdiende tweede titel op rij, want Peter bleef de hele dag ongeslagen. Proficiat Peter! In het kielzog van Peter wist Die Meede debutant Michel van Dordregt een knappe tweede plaats te pakken, en de derde plaats was net als vorig jaar een prooi voor René Pronk. Plaatsen 4 t/m 6 in de A-poule waren voor resp. Johan Verhoeve, Adri Verhoeve en Marcel van Groesen.

De winnaars van poules A t/m D bij elkaar.
In poule B zagen we een duidelijke splitsing door het midden: ereplaatsen werden door Mathieu Verdeyen (1e), Rayner de Raad (2e) en Dion van Langerak (3e) verdeeld. Chris van Mook, Ruud Verhoeve en Wesley van Mook mochten plaatsen 4, 5 en 6 innemen. Met name de 10e plaats overall van Chris was desondanks een knappe prestatie! In poule C werd een vijfkamp gespeeld. Hans Rovers had dit jaar de vorm eens wel te pakken en sleepte knap de eerste plaats in de wacht, voor resp. Daniël de Laat, William van Geloof, Wim Bloemer en Ron van Dolen. Poule D was een relatief gemakkelijke prooi voor Kevin Leest; hij bleef Wim Sestig, Gerard van Nispen en William de Wijs voor. In poule E tenslotte, was Fred de Bruyne de sterkste, voor Monique de Hoogh, Jack Caron, Yolanda van Geloof en Els van Adrichem.

Applaus voor de prijswinnaars!
Al met al was het een zeer geslaagde tafeltennismiddag, die stiekem al richting de avonduren was gevlogen. Nadat om half acht de prijzen uitgereikt waren, werd het tafeltennisseizoen 2012-2013 in alle gezelligheid afgesloten met een heerlijke BBQ, verzorgd door Anton Segeren. En uiteraard ging ook na het eten het feestje nog wel enkele uurtjes door in de Amerhal! Dinsdag volgt nog de algemene ledenvergadering en daarna gaan we even lekker zomer vieren. Op dinsdagavond 20 augustus kunnen we dan weer fris van start met seizoen 2013-2014!

PS: Een compleet overzicht van de uitslagen is te vinden op de pagina CK 2013. Voor meer foto's van deze geslaagde dag kun je terecht op de pagina Beeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten