maandag 13 mei 2013

Ik hou van Holland bezoekt TTV Die Meede!

Afgelopen vrijdag 10 mei was het dan zover, T.T.V. Die Meede kreeg bezoek van de cast van Ik Hou van Holland. Nu was het niet Linda de Mol, Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis die aantraden maar de gehele vereniging T.T.V. Die Meede ging onder leiding van quizmaster Marcel van Groesen de quiz Ik Hou van Holland spelen. Marcel had een aantal uurtjes opgeofferd om voor alle senioren een gezellige avond weg te zetten. Wesley van Mook werd ingeschakeld om het geheel in een Powerpoint presentatie neer te zetten en de jury van deze avond was in handen van Lian van Gils en Wim Sestig.
De eerste Ik Hou van Holland editie van TTV Die Meede was dus een feit. Acht verschillende teams van 4 of 5 personen gingen de strijd aan om de eer te behalen en uiteraard om het geweldige Ik Hou van Holland prijzenpakket te winnen.

Quizmaster Marcel in actie.
De avond werd om 8 uur gestart. Eerst werden de spelregels uitgelegd en de teams voorgesteld. De teams die speelden waren: de Allegaartjes, familie van Nispen, Worsterhouts Slakwartet, de Weetikveuls, Team Zonder Naam, de Toppertjes, Sjors en Zootje, Alle dertien fout.

Er werd begonnen met de eerste ronde waarin muziekfragmenten, cabaretfragmenten, sportfragmenten en moeilijke woorden in voorkwamen. Bij de muziekfragmenten werd een intro afgespeeld waarna alle teams d.m.v. een drukknop konden antwoorden. Wie als 1e drukte mocht proberen het juiste antwoord te zeggen. Zo ook bij de cabaret fragmenten. Tevens werden er de 1e ronde 10 moeilijke woorden omgeroepen die de teams op een papier juist moesten spellen. Vanaf het begin was er felle sportieve strijd en er werd dan ook door alle acht de teams flink gedrukt.

Na een korte pauze waarin filmpjes met bloopers werden getoond werd er verder gegaan met de 2e ronde. Hierin waren wederom een aantal muziek, cabaret en sportfragmenten. Andere spellen in deze ronde waren anagrammen raden (letters door elkaar gehusseld die bijv. een presentator vormden of een oud-bondscoach). Tevens kregen de teams 15 bekende Nederlanders te zien die ze moesten raden. Ook was er in deze ronde de bomronde. Van ieder team moest 1 speler in de kring gaan zitten. Quizmaster Marcel vuurde in 6 minuten tijd veel vragen af. Diegene die als laatste (toen de tijd om was) de bom vast kreeg 9 punten in mindering.

Lekker meeblèren met Hollandse hits ...
 In de 3e ronde moesten buiten de intussen gebruikelijke items ook plaatsnamen geraden worden. Hier werd een plaatsnaam genoemd waarbij de teams moesten raden in welke provincie dit dorp lag. Extra in deze ronde was geschiedenis. De teams kregen 10 zaken die in de Nederlandse geschiedenis gebeurd waren. Zij mochten er 5 jaar voor of 5 jaar er achter zitten. Als 11e bij geschiedenis werd gevraagd alle 10 de jaartallen bij elkaar op te tellen. 300 jaar ervoor of 300 jaar achter dit opgetelde bedrag leverde extra punten. Na deze ronden werden de punten voor de sportvragen en geschiedenisvragen opgeteld.

De 4e en tevens laatste ronde was de finale ronde waarin de teams aan de hand van enkele enquete-vragen moesten schatten wat het antwoord was en daarop mochten de andere teams dan hoger of lager op antwoorden. Er werd dan aan het zelfgemaakte rad van fortuin een draai gegeven en aan de teams met het goede antwoord de punten toegekend. Nadat deze ronde afgelopen was werd er door de jury de stand opgemaakt. Deze werd vervolgens door Marcel bekend gemaakt, bovenin was het spannend en was er een strijd tussen twee teams. Het winnende team van de avond was het team Alle Dertien Fout, bestaande uit Patrick, Carolien, Ruud, Ilse en Monique. Nadat zij het Ik Hou van Holland prijzenpakket hadden ontvangen werden ze op de foto gezet. Na de prijsuitreiking werden Marcel, Wesley, Lian en Wim nog in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet en organisatie.

Het winnende team... "Alle Dertien Fout", met Monique, Carolien, Ruud, Patrick en Ilse.
Quizmaster Marcel, assistent Wesley en juryleden Wim en Lian worden bedankt!
Bij deze ook nog een bedankje voor Anton, Mary en Charlotte van cafe-bar AMERHAL voor de goede zorgen! Zij zorgden vooraf voor wat lekkere pinda’s op tafel en in de pauzes voor een blokje kaas, een stukje worst en een warm hapje. De organisatie gaat zich nu al bezig houden met de 2e editie van deze Ik Hou van Holland – T.T.V. Die Meede quiz. Deze zal naar alle waarschijnlijkheid in de maand december gehouden worden als de competities van deze Madese Tafeltennisvereniging stil liggen. Dus op naar de volgende editie!!!

2 opmerkingen:

 1. Het was weer een zeer geslaagd evenement!

  Marcel en Wesley, bedankt voor de organisatie en voor het verslag, Wim en Lian bedankt voor de jurering en Esther, Marcel en Mary bedankt voor de foto's. En uiteraard ook alle deelnemers bedankt voor een gezellige avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeer zeker krijgt deze avond een vervolg.
  Het was zeer gezellig.
  Iedereen die aanwezig was : BEDANKT voor jullie sportieve inzet.

  BeantwoordenVerwijderen